Hrvatski glazbeni zavod od nacionalnog je interesa

Hrvatski glazbeni zavod od nacionalnog je interesa

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Nakon vijesti o mogućoj prodaji zgrade Hrvatskog glazbenog zavoda, dio članova ravnateljstva te institucije zatražilo je ostavku predsjednika Zavoda Nike Đurića. On pak danas ponavlja da nikakve prodaje neće biti, ali i da si HGZ više ne može priuštiti životarenje.

Nije se mislilo na vrijeme o najmu prostorija nakon odlaska muzičke akademije a pojedini članovi ravnateljstva iskorištavali su svoj položaj u vlastitu korist, rekao je Đurić

Kada sam zagrebao ispod površine vidio sam mnoge nepravilnosti, to se radilo svakako, samo ne onako kako je trebalo. Članovi ravnateljstva dogovarali su se mimo propisane procedure, mi smo tek u veljači ove godine imali prave izbore i došli do izabranog ravnateljstva. Riječ je o klanu ljudi koji gledaju isključivo svoje interese, nastavio je predsjednik HGZ-a.

Iako je članovima ravnateljstva proslijedio informacije o prodaji zgrade u Gundulićevoj ulici, na današnjoj konferenciji ustvrdio je da prodaja zgrade ne dolazi u obzir i dramatično naglasio da će interese HGZ-a braniti do zadnje kapi krvi.