I ove godine "More knjiga" na Zrinjevcu

I ove godine "More knjiga" na Zrinjevcu

Luka Stanzl/PIXSELL

I ove će godine zagrebačku kulturnu scenu tijekom ljeta obogatiti književno-zabavna manifestacija "More knjiga", koja će od 29. lipnja do 6. srpnja središnji gradski park Zrinjevac pretvoriti u "plažu" na kojoj će posjetitelji od 10 do 23 sata, osim u čitanju, moći uživati i u gastronomskoj ponudi.

Na 240 četvornih metara parka Zrinjevac prostirat će se pješčana plaža, ležaljke, suncobrani, pregršt knjiga, a doživljaju prave morske atmosfere doprinijet će bogata gastronomska ponuda ugodna glazba, najavljuju iz izdavačke kuće Lumen. 

Svakog dana od 17 do 20 sati održat će se Book&Cocktail Happy Hour, koji će donositi dašak tropske atmosfere uz koktele nazvane po svjetskim bestselerima te knjige po posebnim cijenama.  U sklopu drugoga izdanja zagrebačkog Mora knjiga održat će se Surf&Book Party gdje će u subotu uvečer mladi zagrebački umjetnici svoju viziju užitka čitanja i svijeta knjiga prenijeti na surf daske.

Osim čitanja na zagrebačkoj plaži, posjetitelji će moći samostalno ukrasiti bilježnice ili platnene torbe zabavnim, ljetnim i književnim motivima u Lumenovom kreativnom kutku, a za one malo hrabrije pripremljene su posebne književne tetovaže.

Organizatori u pripćenju ističu da su ovu kulturnu manifestaciju pokrenuli s ciljem "povećanja interesa za čarobnim svijetom knjiga i čitanja, pokazujući najbolje od onog što knjiga može ponuditi, posebice u ljetnim mjesecima".