I Zagreb zahvatila "Starwarsmanija"

I Zagreb zahvatila "Starwarsmanija"

Davor Visnjić/PIXSELL

Najiščekivaniji film godine "Ratovi zvijezda: Sila se budi", sinoć je premijerno prikazan u IMAX dvorani u CineStaru Arena Zagreb. Svečana premijera sedmog nastavka legendarne sage o Jedijima i zlom carstvu, i u Zagrebu je izazvala veliko zanimanje filmske publike.

Sretnici koji su imali priliku među prvima u svijetu pogledati taj najiščekivaniji film godine, bili su i brojne osobe iz hrvatskog javnog i društvenog života. Sve njih dočekali su "svi likovi koji se pojavljuju u filmu", a imali su priliku vidjeti i performance viteza Jedija sa svjetlećim plavim i crvenim mačevima.

Prve kino projekcije filma "Ratovi zvijezda: Sila se budi", počet će 16. prosinca točno u ponoć za što se, najavljuju iz CineStara, već traži ulaznica više, a dan kasnije film će krenuti u redovitu kino distribuciju, što je i prije američke distribucije.  U pretprodaji je prodano preko 25 tisuća ulaznica, što je rekord hrvatskog box officea. Brojka od prodanih ulaznica bliži se 30.000, ističu u CineStaru te očekuje da će to biti nagledaniji film u 2016. godini.

Nastavak sage "Ratovi zvijezda" događa se 30 godina nakon radnje filma "Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija" iz 1983. Uz već poznate likove, u najnovijem nastavku pojavljuju se novi - Finn, Rey i Poe Dameron. Film "Ratovi zvijezda: Sila se budi" traje 136 minuta. Producirale su ga kompanije Walt Disney Pictures, Lucasfilm i Bad Robot Productions, režirao ga je J. J. Abrams, dok je George Lucas, kreator cijele franšize, na njemu radio kao kreativni savjetnik.