I zaposlenicima ZET-a, Vodoopskrbe i odvodnje te Velesajma veće plaće

I zaposlenicima ZET-a, Vodoopskrbe i odvodnje te Velesajma veće plaće

Sanjin Strukic/PIXSELL

Zaposlenicima Zagrebačkog holdinga od iduće godine, osnovica plaće će se povećati za 5,8 posto. Dogovoreno je to i novim kolektivnim ugovorom za zaposlenike ZET-a, Vodoopskrbe i odvodnje te Zagrebačkog Velesajma.

Nakon što je zaposlenicima Zagrebačkog holdinga povećana osnovica plaće od 5,8 posto, to će dobiti i 5 300 zaposlenika ZET-a, Vodoopskrbe i odvodnje te Velesajma. Dogovoreno je to novim kolektivnim ugovorom između tih trgovačkih društava i grada Zagreba, objašnjava pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Mirka Jozić - Osnovica raste na 3 052 kune. Destimulirat ćemo bolovanje pa smo smanjili stopu plaćenog bolovanja za prvih 6 radnih dana sa 85 na 75 posto. Ukinuli smo oporezive isplate božićnica i regresa.   

Božnićnice, regres i jubilarne naknade stoga će se isplaćivati u visini neoporezivog iznosa.  

Gradonačelnik Milan Bandić ističe da zbog novog kolektivnog ugovora neće biti poskupljenja u gradu - Meni je bitno da grad funkcionira i da su sve službe u gradu u 100 postotnoj pripravnosti. Pokrili smo se s onoliko koliko imamo populuna. Ne možemo više. 

Novi kolektivni ugovor primjenjivat će se od prvog dana sljedeće godine.