Imovinsko-pravni odnosi problem i u naselju Kamenarka

Imovinsko-pravni odnosi problem i u naselju Kamenarka

Goran Kovacic/PIXSELL

Nedostatak nogostupa u blizini novoizgrađenog dječjeg vrtića, pješački prijelazi, izgradnja i obnova prometnica - sa svim tim problemima svakodnevno se suočavaju stanari naselja Kamenarka. Imovinsko-pravni odnosi mogli bi biti riješeni tek krajem godine, a time bi trebali i započeti radovi.

Imovinsko-pravni odnosi uvijek su velik problem u našem gradu. Tako je i s 50 metara ulice Kamenarke na križanju sa Sarajevskom.
 
Vidi se da je tu ulica najviše uništena, vjerojatno zbog samoga prometa. Bez nogostupa i pješačkog prijelaza, svako malo propadne nešto, od toplane do vodovoda. Na tjednoj bazi dolaze kamioni i lopatom se pokrpa rupa, ali nakon tjedan dana opet imamo rupu, istaknuo je jedan od stanara.
 
Predsjednik MO, Stjepan Bučarić, u rujnu je prošle godine predao zahtjev Gradu da se riješe imovinsko-pravni odnosi za ulicu Kamenarka. 
 
Dali smo zahtjeve da se naprave tri pješačka prijelaza, dva ogledala s tim da je Odbor zatražio preko Grada da ide u kontakt sa mještanima na području Kamenarke da se privat otkupi dio zemljišta, dodao je Bučarić.
 
No svi su planovi s posve neuređenom ulicom Kamenarka su na čekanju sve dok se ne ishodi građevinska dozvola.
 
Do tada će se pripremiti sve kako bi mogli započeti s radom. Do ishođenja građevinske dozvole čekat će se još mjesec dana sigurno. Za postavu rubnjaka trebalo bi riješiti oborinsku odvodnju, rekao je iz sektora za ceste, Jurica Rosandić te dodao kako bi se tom građevinskom dozvolom rekonstruirale prometnice, izgradili obostrani nogostupi s odvodnjom te novom javnom rasvjetom. 
 
Iako je naselje i stambeno i industrijsko, čini se kako je ostalo zaboravljeno u prošlom desetljeću. Nedostatak dozvola onemogućuje uređenje naselja, što bi jamčilo i sigurnost djece, no - kako sada stvari stoje - imovinsko-pravni odnosi mogli bi biti riješeni tek krajem godine.