Informatičare, osvajače medalja, ugostio gradonačelnik Bandić

Informatičare, osvajače medalja, ugostio gradonačelnik Bandić

Sjajne informatičare, učenike MIOCA koji su na međunarodnim olimpijadama osvojili pregršt medalja, ugostio je gradonačelnik Milan Bandić. Srednjoškolci su sudjelovali na Međunarodnoj, ali i na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi s koje su se vratili s zlatnom i dvije srebrne medalje.

- To je jednostavno jedna sinergija koju smo postigli svo ovo vrijeme: Hrvatskog saveza informatičara, XV. Gimnazije, Grada Zagreba, svih mentora koji su cijelo vrijeme s tim učenicima radili, ali i roditelja - rekao je voditelj i nastavnik informatike XV. Gomnazije (MIOC-a), Nikola Dmitrović.

Uspjehom je zadovoljan i osvajač srebrne medalje, Krešimir Nežmah - Pripreme su tijekom cijele godine, radi se stalno, pogotovo uoči natjecanja. Nisam siguran što ću točno dalje, sigurno nešto vezano za informatiku i matematiku, vjerojatno PMF, a kasnije možda nešto van zemlje.

Na naše srednjoškolce ponosni su i iz Grada - Potvrdili su ono što godinama govorimo koliko su sjajni i izvrsni hrvatski učenici, ali i učenici zagrebačkih škola koji redovito, tamo gdje dođu, osvajaju medalje - poručio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić.