Inicijativa za ugradnju dizala u svaku zgradu

Inicijativa za ugradnju dizala u svaku zgradu

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

"Dizalo u vašem stubištu" inicijativa je gradskog HNS-a kojom žele ugraditi liftove u sve stambene zagrade koji ga nemaju. Inicijativa je predstavljena u gradskoj četvrti Trešnjevka-jug. za koju je prije desetak godina napravljen popis zgrada u koje bi se moglo ugraditi dizalo.

Ovaj projekt, treba početi provoditi na nivou cijele zemlje, kaže HNS-ova Dubravka Arapović Badurina, Popis je napravljen još 2006. godine. Pregovarali smo s Gradom Zagrebom, pokušavali smo na nivou države, međutim ništa se nije moglo učiniti. Gradska organizacija HNS-a, na čelu s našim predsjednikom Tomislavom Stojakom, na posljednjoj je sjednici donijela odluku da krenemo s tom akcijom na nivou grada te da ju proširimo na nivou države. 

Prosječna cijena dizala je oko 350 tisuća kunaMožda bi se moglo poraditi na tome da država odrekne takse, tj. da se ne traži građevinska dozvola za ugradnju dizala što bi pojeftinilo izgradnju, istaknula je Badurina.

U gradskoj četvrti Trešnjevka-jug, građani su bili oduševljeni projektom, govori Badurina, Sto letaka smo podijelili u pola sata. Ljudi su se raspitivali, voljni su uložiti određena sredstva...