INmusic festival očekuje 80.000 posjetitelja

INmusic festival očekuje 80.000 posjetitelja

Grgur Žucko/PIXSELL

Na ovogodišnjem INmusic festivalu očekuje se oko 80.000 posjetitelja. Završena je jedinstvena replika Teslinog tornja, konstruirana u čast genijalnosti tog velikana, kamp je otvoren i sve je spremno za trodnevno glazbeno slavlje.

Jedanaesto izdanje INmusic festivala održava se na Jarunu od 20. do 22. lipnja. Tri glazbena dana obilježit će zvučna svjetska, ali i imena s domaće scene. Organizator INmusica Zoran Marić kaže da su pripreme završene, sve teče prema planu i u dobrom raspoloženju očekuju posjetitelje. 

Prvog dana nastupaju Henry Rollins, Jake Bugg, Pennywise, Django Django. Ulogu headlinera prvog dana festivala odigrat će Gutterdämmerung featuring Henry Rollins. To je multimedijalni spektakl koji kombinira rock 'n' roll, koncert i film, čime pruža jedinstveno iskustvo paralelnog doživljaja koji je okupio neke od najvećih rock zvijezda, kao Lemmyja, Grace Jones, Iggy Popa, Josh Hommea, Henry Rollinsa, Slasha, Tom Araya (Slayer), Justice, Volbeat, Mark Lanegana, Ninu Hagen i Jesse Hughesa (Eagles of Death Metal). Na samom koncertu uz filmsku projekciju nastupit će Henry Rollins i prateći bend

Sviraju i Django Django koji su zahvaljujući energičnim nastupima pomeli glazbenu scenu, a istoimeni album im je proglašen jednim od najboljih albuma godine od glazbenih časopisa Rolling Stone i NME, te je nominiran za prestižnu Mercury nagradu. Bend čije je ime inspirirano likom iz romana "Ono" Stephena Kinga, kalifornijski punk-rockeri Pennywise trebali bi publiku protresti i zagrijati za nastavak zabave.