Ipak plaćanje parkinga oko Bundeka

Ipak plaćanje parkinga oko Bundeka

Davor Visnjic/PIXSELL

Postavljenom pločom kod jezera Bundek najavljen je novi režim naplate parkiranja oko tog jezera, točnije, ispod mosta Slobode te uz nasip. Cijena je bila neuobičajeno visoka za gradske uvjete parkiranja, no ipak ima smisla - istaknuo je to zamjenik pročelnika Ureda za promet Alan Ordulj.

Namjera Grada nije bila da se na Bundeku može parkirati velik broj vozila, kaže Ordulj, nego da: "Građani koji dolaze na Bundek na izlet te donose meso i ostale potrepštine, mogu koristiti kartu od 10 kn za pola sata parkiranja. Za to vrijeme mogu ući na područja Bundeka, istovariti svoje stvari izaći van i parkirati se negdje drugdje. Dok bi oni vozači koji to žele, mogli ostaviti automobil na području Bundeka cijeli dan i to platiti 50 kn. Vrlo je važna napomena da tijekom manifestacija na Bundeku neće biti dozvoljeno parkiranje."

Ordulj dodaje kako se razmišlja i o uvođenju naplate parkiranja u ulici Damira Tomljanovića Gavrana uz južni dio Bundeka. "Tu naravno očekujemo i u dogovorima smo s Mjesnim odborima i Vijećima gradskih četvrti, pogotovo Novi Zagreb istok, da vidimo koje su potrebe i problemi naselja Središće i Zapruđe, koja su u neposrednom prometnom kontaktu s jezerom Bundek. Tamo za vrijeme lijepog vremena i manifestacija vozila preplave naselje, tako da stanovnici ne mogu naći parkirno mjesto."

Kako se očekuje, naplata parkiranja uvest će se nakon Bundekfesta.