Ipak pregovori oko cijena smještaja u studentskim domovima

Ipak pregovori oko cijena smještaja u studentskim domovima

Goran Stanzl/PIXSELL

Tijekom dana pregovori i o cjenama smještaja u studentskim domovima! Vodstvo Studentskoga centra najavilo je da će se ipak susresti s predstavnicima studenata. Odlučeno je tako - nakon što je Vijeće studenata zaprijetilo prosvjedima zbog, kako su istaknuli - netransparentnosti poskupljenja domova.

Nakon pet dana bez reakcije, Studentski Centar je odlučio ipak razgovarati sa studentskim predstavnicima. 

Drago nam je da se SC  ipak nakon pet dana odlučio za daljnje razgovore oko korekcija cijena, no isto tako i dalje ćemo inzistirati na ispravljanju netransparentnosti u načinu poslovanja i komunikacije SC-a prema svojim korisnicima -  priopćili su iz Vijeća studenata.

Ne smijemo zaboraviti kako su u fokusu priče studenti koji su smještaj dobili na osnovu socijalno ekonomske komponente i na koje će ovo poskupljenje najviše utjecati. Način na koji je SC predstavio poskupljenje, upravo je  najmanje pošteno prema tim korisnicima smještaja - zaključuju u Vijeću studenata.

Podsjetimo, Vijeće studenata podržalo je načelnu korekciju cijena s obzirom na obnovu studentskog smještaja, no ne i netransparentan način kako je to izvedeno od strane Studentskog centra.