Ivo Markotić novi predsjednik Cibone

Ivo Markotić novi predsjednik Cibone

Marko Lukunic/PIXSELL

Na danas održanoj skupštini KK Cibona za novog predsjednika kluba imenovan je direktor Badela 1862 Ivo Markotić, dok je dosadašnji predsjednik Aleksandar Petrović preuzeo funkciju izvršnog dopredsjednika kluba na mandatno razdoblje od četiri godine.

"Skupština je za članove Upravnog odbora potvrdila dosadašnje članove Ivana Artukovića, Dubravka Kmetovića, Marka Udovičića i Miljenka Rebića. Uz izbor članova tijela kluba, podnesen je i godišnji financijski izvještaj za 2014. godinu te usvojen novi Statut KK Cibona. Sukladno odredbama novog Statuta izabrani su i novi članovi Skupštine KK Cibona koju čine Ivo Markotić, Aleksandar Petrović, Slavko Kojić, Zdenko Antunović i Tvrtko Novaković", priopćeno je iz Cibone. 

Cibona je u ožujku ove godine započela osmogodišnji plan stabilizacije kluba, koji je, prema pisanju medija, dugovao oko 40 milijuna kuna. Cibona bi se trebala riješiti svih dugova prema vjerovnicima, urediti poslovanje kluba, a za dvije do tri godine pokrenuti i proces privatizacije. Uz to, klub namjerava ostati konkurentan u prvenstvu Hrvatske i regionalnoj ABA ligi, a momčad za predstojeću sezonu trebala bi koštati skromnih 430 tisuća eura neto.