Iz gradskog HSLS odbacili navode da su se dogovorili s Bandićem

Iz gradskog HSLS odbacili navode da su se dogovorili s Bandićem

Tomislav Miletic/PIXSELL

"Nećemo glasati za proračun" napomenuli su iz gradskog HSLS-a. Istaknuli su i da nisu zadovoljni kako se upravlja gradom te su odbacili navode da su postigli dogovor s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

HSLS neće podržati proračun za sljedeću godinu zato što on nije razvojan i ne ulaže se u infrastrukturu.

Ipak neki smatraju da to nije tako. Naime, HSLS-ov se zastupnik u gradskoj skupštini, Darko Klasić, osvrnuo na navode zastupnika Neovisnih za Hrvatsku, Krešimira Kartela koji je, kaže Klasić, rekao da je HSLS postigao "skriveni sporazum" s gradonačelnikom, Oni sada pokušavaju napraviti pritisak. HSLS grada Zagreba će biti protiv proračuna u Gradskoj skupštini. Ako su oni sada nastojli isprovocirati nekoga iz oporbe da prijeđe gradonačelniku, mi, koliko imamo informacije, gradonačelnik nije uspio skupiti ta tri zastupnika; iz naših redova niti neće. Odluka Gradskog vijeća HSLS-a će biti u tom smjeru tako da ćemo ostati kvalitetna oporba u gradu Zagrebu jer nismo zadovoljni načinom na koji gradonačelnik upravlja ovim gradom.

No špekulira se da bi jedan od njihovih zastupnika mogao podržati Bandića. Na pitanje novinara o tome je li činjenica da je gradski zastupnik HSLS-a Miroslav Polovanec u svojem ugostiteljskom objektu organizirao Martinje za Grad Zagreb, Klasić je odgovorio, Vi morate znati da je, zapravo, od našeg zastupnika Polovaneca ugostiteljski objekt jedini na početku vinske ceste. Po nama je logična stvar da je Grad Zagreb, ako je organizirao Martinje, napravio u ovome objektu. On isto ima svoju egzistenciju. Zašto bi on propustio se prijaviti na bilo kakav natječaj Ureda. Onda bi se našao u neravnopravnom položaju prema ostalim građanima.

Iz gradskog HSLS-a su se osvrnuli i na izgradnju bazena u Španskom. "Iako su izdvajanja za bazen izglasana u proračunu u 2014. i 2015.", ističe predsjednik gradskog HSLS-a, Vladimir Andrić, "nije se napravilo ništa da bi se bazen izgradio". Problem je i Karting centar na čijem bi se mjestu trebao graditi, Ono što je najvažnije od svega je da smo mi tijekom 2014. i 2015. godine do ukidanja koncesije  koji je imao Karting centar, napravili sve radnje na Vijeću gradske četvrti u usklađivanju GUP-a i DPU-a. Do dan danas, nakon toga, čini mi se da je napravljen idejni projekt i nakon toga se stalo. Javio se problem da je Grad Zagreb na sudu s korisnikom koncesije i dok taj sud traje mi na toj površini nećemo moći graditi ništa, zaključio je Andrić.