Iz HEP-a upozorenje

Iz HEP-a upozorenje

Zeljko Lukunic/PIXSELL

HEP-u prijavljeni slučajevi u kojima osobe, predstavljajući se kao njihovi zaposlenici, traže uvid u račune za električnu energiju i stanje brojila, a pritom nude potpisivanje ugovora za opskrbu električnom energijom.

U proteklih nekoliko tjedana velik broj potrošača električne energije iz više dijelova Hrvatske prijavio je Hrvatskoj elektroprivredi slučajeve postupanja nepoznatih osoba koje, predstavljajući se kao zaposlenici HEP-a, traže uvid u račune za električnu energiju i stanje brojila. Pritom nude potpisivanje ugovora za opskrbu električnom energijom. Slučajevi su zabilježeni najviše na području Zagreba, Gospića, Karlovca, Varaždina i Čakovca.

Iz HEP-a upozoravaju kako njihovi zaposlenici nisu ovlašteni obilaziti kupce radi ponude novih pojedinačnih ugovora o opskrbi. Zaposlenici HEP-a ovlašteno obilaze kuće i stanove isključivo radi očitanja i kontrole obračunskih mjernih mjesta (brojila), a svi kupci mogu u svom lokalnom distribucijskom području dobiti informaciju o provedbi očitanja brojila na njihovom području.