Iz zagrebačkog u hrvatski muzej neispunjenih želja

Iz zagrebačkog u hrvatski muzej neispunjenih želja

Nel Pavletic/PIXSELL

Zagrebački muzej neispunjenih želja gradonačelnik Bandić pretače na nacionalnu razinu, istaknula je predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLASA i HSU-a Anka Mrak Taritaš uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine.

-Vidimo da je jasna ona velika tajna zašto gradonačelnik Milan Bandić okuplja klub saborskih zastupnika i što s time hoće postići-.

-Riječ je o pet projekata koje će Bandić poslati u krilo premijera Andreja Plenkovića i reći: To su državni projekti i izvoli to riješiti. Na taj će način eksponate iz zagrebačkog muzeja neispunjenih obećanja preseliti u hrvatski muzej neispunjenih obećanja koji je već pretrpan eksponatima HDZ-ovih Vlada koje su obećavale svašta, a nisu realizirale-, kazala je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine. 

Ocijenila je da će se projekti samo prebacivati iz Grada Zagreba, odnosno iz krila gradonačelnika Bandića u krilo Plenkovića, a od toga neće biti ništa. -Bit će ponovno obećanje na obećanje-, dodala je. 

Mrak Taritaš je uvjerena u čvrstu vezu između HDZ-a i Bandića i na nacionalnoj i na gradskoj razini, te smatra da će ti projekti formalno biti podržani, ali da ništa neće biti napravljeno. -Malo će se igrati ping-pong, iza toga će se sve to zaboraviti i neće se riješiti-, kaže.

Ustvrdila je da to nisu projekti koji su u fazi pripremljenosti da se može bilo što napraviti, već projekti koje je gradonačelnik uoči kampanja ili kada je dobio izbore rekao da će to sada riješiti u Zagrebu. Smatra da od svih tih pet projekata postoji jedan koji bi se mogao ocijeniti kao državni, a to je tračnička veza između centra grada i aerodroma, ali ne kako je predlagano - tramvajem, već željeznicom.