"Izađi i pleši" na Cvjetnom

"Izađi i pleši" na Cvjetnom

Borna Filic/PIXSELL

Svjetski je dan plesa! Ovogodišnji se obilježava pod geslom "Izađi i pleši". Plesat će se danas po trgovima većih gradova, među kojima je i Zagreb. Poseban program odvija se do 19 sati na Cvjetnom trgu gdje će se snimiti i milenijska fotografija.

Proslava Svjetskog dana plesa u našem gradu poklopla se sa zatvaranjem velikog plesnog događaja 15. Platforme Hr. Od jutra se održavaju radionice i umjetnički plesni programi, a onaj središnji će se održati od 17 do do 19 sati na Cvjetnom trgu, doznajemo do Tamare Curić iz Platforme.

"Doći će nam autorica ovogodišnje međunarodne poruke Edina Pličanić, pročitat će svoju poruku koju je napisala u povodu Svjetskog dana plesa. Cijenjeni redatelj Haris Pašavić će pročitati međunarodnu poruku."

U 18 sati će biti snimljena simultana milenijska fotografija u pokretu kao simbolika proslave 32-ge godišnjice ovog događanja.

Da plesnim pokretima nikada nisu prepreka godine pokazali su danas umirovljenici koji su sedmu godinu zaredom u suradnji sa Športskim plesnim klubom „Harmony" Zagreb imali svoje natjecanje u plesu. Na manifestaciji je nastupilo oko 200 izvođača, u više kategorija - prepričao nam je Ismet Čamdžić iz kluba Harmoni.

"Imamo dvije kategorije seniora: seniori iznad 60 godina i seniori iznad 80 godina. Oduševio nas je par u kojem muški partner ima 94 godine, a partnerica 88. Cijelu dvoranu su digli na noge."

Još se stignete aktivno uključiti u Svjetski dan plesa - kao što slogan kaže bez puno razmišljanja - "Izađi i pleši".