Javni gradski prijevoz: Od danas voze autobusi ZET-a uz propisane mjere

Javni gradski prijevoz: Od danas voze autobusi  ZET-a  uz propisane mjere

Zarko Basic/PIXSELL

U svim autobusima zbog općih mjera za vrijeme pandemije potrebno se držati potrebnog razmaka. Između vozačkog mjesta i putnika trebale bi biti fizičke barijere od pleksiglasa, a tamo gdje to ne bude moguće prvi red sjedala iza vozača neće se koristiti za prijevoz putnika, ističu iz Holdinga.

Važna je i fizička udaljenost među putnicima. Broj i raspored putnika u sjedalima je takav da omogućava propisani razmak između njih. Treba sjediti jedna osoba u redu, na način da sjede naizmjence na sasvim lijevom i sasvim desnom sjedalu. Ako je moguće, preporučljivo je da putnici koriste zaštitne maske, ako im ne smeta disanju zbog zdravstvenog stanja. Dakako, preporuča se i kupnja karata beskontaktnim plaćanjem, a prilikom samog ulaska u autobus potrebna je dezinfekcija ruku kako za vozače tako i putnike.  Autobusi neće prometovati strogim središtem grada – Jurišićevom, preko Trga bana Josipa Jelačića i Ilicom do Trga dr. Franje Tuđmana, u Frankopanskoj, te na potezu od Trga do Glavnog kolodvora.

 

Prodavaonice karata ZET-a također rade od danas i to po istom radnom vremenu kao i prije privremene obustave gradskog prijevoza. Prodavaonica karata u Petrićevoj ulici zatvorena je do završetka sanacije krovišta zgrade, a do ponovne uspostave svih linija na prometnoj mreži, zatvorene su i prodavaonice karata u Zaprešiću i Velikoj Gorici.