Jelena Pavičić Vukičević sumnjiči se u aferi 'uporabne dozvole'?

Jelena Pavičić Vukičević sumnjiči se u aferi 'uporabne dozvole'?

Sanjin Strukić/PIXSELL

Pod lupom PNUSKOKA je stambeno-poslovni kompleks u Bulvanovoj ulici na Ravnicama kojega su partnerski izgradile tvrtke Geoprojekt i Petrokov, a dio zemljišta navodno je bio i u gradskom vlasništvu. Uz Bandićevu bivšu zamjenicu u istom kompleksu stan ima i gradski pročelnik za financije Slavko Kojić.

Portal Večernjeg lista u nedjelju piše da afera "uporabne dozvole" ima nastavak, te da PNUSKOK istražuje kako su visoki gradski dužnosnici došli do vrijednih stanova. Navodi kako posjeduje dokumente koji otkrivaju kako je niknuo stambeno-poslovni kompleks na Ravnicama i kako postoji sumnja da su u tim zagradama stanove dobili ili kupili po povlaštenim uvjetima visoki gradski dužnosnici. Jelena Pavičić Vukičević demantirala je da je do stana u Bulvanovoj ulici došla na sporan način. Stan smo suprug i ja kupili na kredit i otplaćujemo ga. To nam je jedina nekretnina jer smo prodali manji stan kako bismo kupili ovaj. Ja nisam imala povlašten položaj pri kupnji stana i prvi put čujem za tu informaciju - rekla je Večernjem listu Pavičić Vukičević.

U istom kompleksu stan od 93 kvadrata ima i gradski pročelnik za financije Slavko Kojić, koji je i upisan kao vlasnik, a stan nije kupljen kreditom nego gotovinom. I Vesna Lubin, zamjenica pročelnika za izgradnju grada, u susjednom novoizgrađenom kompleksu na adresi IV. Maksimirsko naselje 21 ima prijavljenu telefonsku liniju, no nije upisana kao vlasnica u zemljišne knjige - otkriva Večernji list.

Upitan da komentira nova saznanja u ovoj aferi gradonačelnik Milan Bandić je odgovorio da je zadaća Uskoka da istražuje. "Ako je netko kriv, odgovarat će. Nemam drugog komentara. Šta bih komentirao. Pa ja ne komentiram to. Ako je netko kriv, neka odgovara. To je moj jedini komentar. Neka radi svatko svoj posao", poručio je Bandić.

Informaciju da je među osumnjičenima i njegova bivša zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, Bandić je rekao "Kampanja je krenula".

Aferom uporabne dozvole mediji su nazvali slučaj navodne korupcije zaposlenika gradske uprave, koji su građevinskim investitorima davali uporabne dozvole iako nisu zadovoljeni svi potrebni uvjeti, a za uzvrat dobili stanove ili garažna mjesta. Do sada se s aferom nije povezivalo istaknuta imena iz Bandićeve administracije.

Večernji list piše i da je u povjerenstvu za izdavanje uporabne dozvole za novogradnje na Ravnicama bila i Marica Savić koja je za Grad Zagreb sjedila u 90% svih povjerenstava za objekte čiji su izvođači bile tvrtke Geoprojekt i Zagrebgradnja.