Još do petka traju prijave za nagradu "Luka Ritz"

Još do petka traju prijave za nagradu "Luka Ritz"

Luka Stanzl/PIXSELL

Prijave za nagradu "Luka Ritz - nasilje nije hrabrost" traju do petka. Grad nagradu dodjeljuje učeniku/ci osnovnih škola od 5. do 8.razreda te srednjoškolcu/ki koji su svojim djelovanjem pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, toleranciji te promicanju mira, slobode i jednakosti među vršnjacima.

Deveti put će se, na Međunarodni dan tolerancije 16.-og studenoga, dodijeliti ova nagrada.

Svima je jasan cilj i poruka ove nagrade, a to je suzbijanje nasilja među mladima, afirmacija ljudskih prava, tolerancije i međusobnog poštivanja, rekao je predsjednik Gradske skupštine, Andrija Mikulić te je nastavio, Želim još jednom pozvati učitelje, profesore, ravnatelje, ne samo da razvijaju nenasilje i toleranciju među mladima nego da iz svakog dijeteta izvuku ono što je najbolje. Molim ih da prepoznaju one pojedince koji možda upravo u svojem razredu ili na školskom igralištu nesebično pomažu drugima kada je to potrebito.

Kandidati za nagradu moraju zadovoljiti i određene kriterije, Sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima i određenim projektima; doprinos afirmaciji ljudskih prava, suzbijanju nasilja, uzajamnom pomaganju; ugled kandidata kao uzornog prijatelja i vrijednog učenika i, naravno, uzorno vladanje kandidata, istaknuo je Mikulić.

Prijave za kandidaturu zagrebačke osnovne i srednje škole podnose Odboru za javna priznanja putem Stručne službe Gradske skupštine.

Više pročitajte ovdje.