Josipović posjetio Udrugu Kamensko

Josipović posjetio Udrugu Kamensko

foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je Udrugu Kamensko, koja okuplja nezaposlene radnice propale Zagrebačke tekstilne tvornice i u znak potpore darovao im stroj "rupičar".

Bivše radnice Kamenskog stroj su odmah nazvale "Josipovićka" i kazale da će im biti vrlo koristan u poslu.

"...To je naša mala pomoć jer bez stroja nema posla..." kazao je predsjednik Josipović tijekom polusatnog posjeta koga je proveo sa članicama Udruge Kamensko.

U društvu s Josipovićem Kamensko je posjetila i dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sandra Bischof sa suradnicima te najavila suradnju koja će bivšim radnicama Kamenskog omogućiti sigurno i stabilno poslovanje te daljnja zaposlenja radnica koje su ostale bez posla u Kamenskom.

Suradnja predviđa davanja poslova za šivanje tekstilnih predmeta potrebnih za rad toga fakulteta, suradnju na kreiranju i dizajniranju proizvoda, te edukaciju.

"...One, primjerice, imaju stroj za plisiranje odjevnih predmeta koji je vjerojatno jedini u Hrvatskoj, jer se time nitko ne bavi, za koji možemo napraviti edukaciju, kao i za program kreativnog tkanja..." kazala je dekanica Bischof.

Predsjednica Udruge Đurđa Grozaj zahvalila je gostima kazavši da su radnice dirnute što ima dobrih ljudi i ponosne što imaju takve goste. Izrazila je nadu da će i drugi krenuti njihovim putem.

Udruga trenutno okuplja 87 članova, od 420 žena koje su nakon stečaja Kamenskog u listopadu 2010. godine ostale bez posla.