Jubilarno 20. izdanje uličnog festivala Cest is d’Best

Jubilarno 20. izdanje uličnog festivala Cest is d’Best

Marko Lukunić/PIXSELL

Jubilarno, 20. izdanje najstarijeg uličnog festivala u Hrvatskoj Cest is d’Best sinoć je otvorio gradonačelnik Milan Bandić. Festival će do 5. lipnja okupiti rekordan broj performera, glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika koji će na više lokacija u središtu grada imati više od 1000 sati programa,

Organizacija festivala pripremila je desetak većih koncerata, te oko 30 manjih koncerata i uličnih svirki, desetak kazališnih predstava, oko 20 plesnih događaja, održat će se oko 300 nastupa performera, oko 50 različitih likovnih i cirkuskih radionica, nekoliko različitih sportskih događaja i duhovitih akcija. 

Zbog broja performera kojih je ove godine 700 iz više od 20 zemalja vjerojatno ovo jubilarno izdanje može dobiti epitet da je najveći Cest is d’Best u prvih 20 godina postojanja. Možete očekivati sve, samo ne dosadu, rekao je direktor Cest is d′ Besta Zlatan Jaganjac. 

Voditeljica likovnog programa festivala Dijana Nazor istaknula je da je likovni program ove godine na festivalu najbogatiji i najraznovrsniji dosad. Ove godine objavljena su četiri likovna natječaja na kojima će sudjelovati 180 umjetnika iz Hrvatske i svijeta.

Na tradicionalnom, 8. Međunarodnom festivalu umjetničkih zastavica čija je ovogodišnja tema "Kad ljubav zavijori" ove godine će sudjelovati 35 umjetnika iz Hrvatske i inozemstva, a kao počasni gost bit će umjetnica iz Pariza Tatjana Radovanović. Održat će se i tradicionalna manifestacija "Pastelizacija pločnika" na Zrinjevcu, a na njoj će sudjelovati 70 umjetnika. Na Trgu bana Josipa Jelačića i na Cvjetnom trgu posjetitelji će moći hodati po umjetnosti, to jest po umjetničkim naljepnicama u sklopu petog Festivala umjetničkih naljepnica čija je tema ove godine "Ljubavna poruka".