Kapitalne investicije Zagreba

Kapitalne investicije Zagreba

Patrik Macek/PIXSELL

U ovoj godini nastavlja se s izgradnjom i uređenjem objekata za društvene djelatnosti. Dovršava se Muzička akademija, uređuje Tehnički muzej, dogovorena je obnova Kamenitih vrata. Konačno će osvanuti škola na Kajzerici.

Za izgradnju i uređenje objekata društvenih djelatnosti Zagreb će u 2014. izdvojiti 200 milijuna kuna. Veliko olakšanje osjetit će stanovnici Kajzerice. Uz vrtić za 20 skupina ove godine konačno dobivaju i školu kapaciteta 640 učenika. Za to će izdvojiti 63 milijuna kuna. Nastavljaju se i radovi na Osnovnoj školi Iver, na krajnjem istoku grada.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić kaže da će u sklopu škole biti napravljena  dvorana i 25 metarski bazen. Isti je slučaj sa srednjom školom Jelkovec.

I Zgrada muzičke akademije konačno bi trebala biti dovršena pa se u listopadu ove godine očekuje useljenje studenata i profesora. Zaštićeni spomenici kulture zasjat će novim sjajem.

"Među zaštićenim spomenicima kulture, koji će biti obnovljeni ove godine su i Kamenita vrata. Za njihovu obnovu bit će izdvojeno 4 milijuna kuna", kaže pročelnik Lovrić.

Na red za obnovu doći će i prva zgrada Radio Zagreba na Trgu svetog Marka, a želja nadležnog gradskog ureda je uređenje muzeja glazbe koji Zagrebu nedostaje.