Kardinal Bozanić predvodio misu na Cvjetnicu iz Sopota

Kardinal Bozanić predvodio misu na Cvjetnicu iz Sopota

Foto: Radio Sljeme/VJR

U svojoj homiliji Kardinal je istakno "nikada ne zaboravimo siromahe, svoju braću i sestre, koji nemaju nikoga blizu sebe tko bi ih utješio.” Kardinal Bozanić je misu slavio u koncelebraciji sa župnikom župe preč. Ivicom Reparincom i nadbiskupskim tajnikom vlč. Ivanom Lukićem.

Kardinal je na početku homilije rekao da je ove godine za nas, ali i za čitav svijet, Veliki tjedan poseban zbog okolnosti u kojima živimo – svi smo pogođeni širenjem bolesti koja je zaustavila redoviti životni tijek, unijela nesigurnost i poremetila redovitost naših ophođenja i susreta, a osim toga i posljedicama potresa koji je pogodio Zagreb i njegovu okolicu i koji je ostavio razorne tragove na mnogim kućama, u domovima, na našim crkvama, pa i na našoj katedrali, te nedvojbeno u dušama ljudi koji žive u Zagrebu, osobito u mjestima podno Medvednice i u njezinoj okolici.

Također, naveo je Kardinal, "kao vjernička zajednica snažno osjećamo nedostatak fizičkog sudjelovanja u Euharistijskim slavljima u našim crkvama. I upravo sada, dok se u mnogočemu osjećamo pogođeni, ranjeni i udaljeni, osjećamo poziv da prepoznamo novu blizinu s Bogom, u našim obiteljima i međuljudskim odnosima, koja se gradi u nevoljama."

Izravni prijenos mise pratili su broji vjernici posredstvom Hrvatske radiotelevizije.