KB Sveti Duh dobila angiografski RTG uređaj za interventnu kardiologiju

KB Sveti Duh dobila angiografski RTG uređaj za interventnu kardiologiju

HRT, Radio Sljeme

U funkciju je pušten novi angiografski monoplanarni RTG uređaj za interventnu kardiologiju - Philips Azurion 7 u kliničkoj bolnici Sveti Duh. Uređaj vrijedan gotovo 5 milijuna kuna, odlukom Ministarstva zdravstva, financiran je iz bespovratnih sredstava Europske unije.

Uređajem vrijednim gotovo 5 milijuna kuna klinička bolnica Sveti Duh stoji rame uz rame s najboljim stručnjacima i Kliničkim bolnicama svijeta, istaknula je pročelnica Zavoda za bolesti srca i krvnih žila Kliničke bolnice Sveti Duh, Jozica Šikić te objasnila kako radi najmoderniji aparat za angiografiju. Aparat je radiološki, pod rendgenskim zračenjem. Kontrasti koji se daju su na bazi joda tako da oboje krvnu žilu u srcu, a služi za širenje krvnih žila u slučaju kad su sužene.

Kardiologija Kliničke bolnice Sveti Duh pokriva, ne samo zapadni dio grada, već i zapadni dio Hrvatske zbog čega je resorno ministarstvo i izabralo spomenutu bolnicu, istaknuo je ministar zdravstva, Milan Kujundžić. Radi se o novom uređaju koji ima bolji performans i kojim će se moći lakše i bolje izvršavati invazivni kardiološki zahvati.

Dobivenim aparatom kardiološkim pacijentima pružit će se najbolja zdravstvena zaštita, dodao je ravnatelj, najstarije bolnice u Hrvatskoj, Mladen Bušić.