Kiša usporila radove na rotoru - nova faza kasni 10 dana

Kiša usporila radove na rotoru - nova faza kasni 10 dana

Jurica Galoic/PIXSELL

Nova faza radova na remetinečkom rotoru, a time i nova regulacija prometa, neće početi danas kako je najavljeno. Zbog dugotrajne kiše odužili su se radovi koji su po planu trebali završiti pa se s novom fazom kreće za 10 dana.

Od voditelja građevinskih radova Mile Lulića doznajemo da nova regulacija prometa neće početi danas, kako je bilo najavljeno.

- Došlo je do povećanja obima radova i zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta dolazi do malog produženja prebacivanja prometa na tu drugu fazu. U toj drugoj fazi ćemo koristiti krajnju istočnu traku za radove, a krajnja zapadna traka će se tada osposobiti za promet. 

To znači da će se u novu fazu radova ući 20. studenog. Lulić kaže kako se za vozače neće ništa važno dogoditi i da se radovi neće usporiti jer je sve u okviru planiranja. Druga faza će trajati do 15. prosinca. 

- Mi trenutno na mostu koristimo 5 traka, a tada ćemo moći koristiti svih 6 traka i očekujemo da će od 15.12. protočnost prometa biti puno bolja. Još će bolje biti u siječnju kada bi trebali biti gotovi podvožnjaci - zaključio je Lulić.