KK Cibona na kraju sezone slavi prva mjesta seniora , juniora i kadeta

KK Cibona na kraju sezone slavi prva mjesta  seniora , juniora i kadeta

Luka Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnjk Milan Bandić danas je u palači Dverce primio Košarkaški klub Cibonu koji je sezonu 2018 - 19 završio osvajanjem trostruke titule koju su u klupsku vitrinu donijeli kadeti , juniori i seniori.

Kadeti su u svom uzrastu do titule prvaka došli nakon turnira koji se odigrao u Zadru. Znani potencijal, juniori Cibone dokazali su osvajanjem regonalne ABA lige. Šlag na tortu stavili su seniori koji su u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske s trona, nakon glatkih 4 : 0 skinuli Cedevitu.

Predsjednik KK Cibone Mladen Bušić

-Sve to gledajući sa strane djeluje pomalo iznenađujuće. Mi smo pak vjerovali u sebe svjesni činjenice da u sportu se sve želje ne ostvaruju 100 %. Međutim kod nas je postojalo nešto što se zove vjera u svoj rad što nam je i donijelo u konačnici nestvarnih 9 : 0 u borbi za prvaka odnosno konačnih 4 : 0 u sudaru s velikim suparnikom Cedevitom koja nam je nakon svega smogla snage da nam odmah , gospodski čestita na uspjehu i osvojenoj tituli-

Trener Cibone Ivan Velić i nakon velike medijske halabuke ostao je dosljedan sebi, smiren i fokusiran u budućnost

-Mi smo vam bili poput planinara koji su za put do vrha planine izabrali najteži put. Znali smo da samo zajedništvom, poniznošću i mukotrpnim radom možemo na terenu biti bolji od moćnog suparnika koji je od nas izvukao najbolje. Ovi momci zaslužuju sve čestitke. Nakon što odradimo proslavu, nužno se čim bolje pripremeiti za novu sezonu i izazove. Ako se netko opterečuje njihovim godinama, ja odgovaram da kod mene kao trenera postoji samo dobar ili loš igrač. Ako se jedan Marin Rozić nakon14 godina u Ciboni na svakom treningu i utakmci troši do krajnjih granica, ja mu nmogu samo čestitati i pokazati ga kao primjer za klince koji su već sada s nama-

U naš grad vratio se nakon sjajne serije već pomalo zaboravljeni, pobjednički duh Vukova. Da to ne bi bio samo bljesak kluba koji se još bori s besparicom uoči nove sezone moraju se pronači sredstva koja će klubu osigurati mirnu sezonu , redovite plaće i solidna pojačanja koja bi Cibosima možda mogli donijeti i nešto više od pukog preživljavanja u ABA ligi.