Klisović " Jelena Pavičić Vukičević kupuje glasove gradskim novcem "

Klisović " Jelena Pavičić Vukičević kupuje glasove gradskim novcem "

Zoe Sarlija/PIXSELL

Joško Klisović je održao novinsku konferenciju ispred Gradske uprave kako bi optužio trenutnu obnašateljicu dužnosti gradonačelnice i kandidatkinju stranke Rada i solidarnosti Jelenu Pavičić Vukičević za kupovinu glasova mjesec dana prije lokalnih izbora

- Zapošljava se u Holdingu, dugovi prema određenim financijskim obavezama koji su pali u zastaru, i koji nisu gradski nego državni dugovi, također se isplaćuju. Otvaraju se natječaji za najbliže suradnike Pavičić Vukičević kako bi im se ugovori dali na četiri godine u kontinuitetu - naglasio je Joško Klisović.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Renato Petek podsjetio je da je na njegov prijedlog, na posljednjoj sjednici Gradske skupštine, donesen zaključak o zabrani predizbornog zapošljavanja, sve zato jer je 2017. podijeljeno više od 400 ugovora na neodređeno u Čistoći.

Međutim, kako je izvijestio, do sada su saznali da je izvan plana zaposleno 10 djelatnika u Čistoći i oko 20 djelatnika u ZET-u.

Klisović je opovrgnuo tvrdnje kandidata za zamjenika gradonačelnice i pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića koji je rekao kako bi se Klisovića trebalo pitati o kupovini glasova.

Klisović je odbacio Lovrićeve optužbe te zaključio " Taj način razmišljanja očigledno stanuje u glavi Lovrića. To nije naša politika, niti naš način rada, ja se predstavljam građanima i vjerujem da ću dobiti njihovo povjerenje".