Koalicija SDP, HNS, HSU i HSLS za Zagrebačku županiju

Koalicija SDP, HNS, HSU i HSLS za Zagrebačku županiju

Ivana Posavec Krivec, foto: SDP

Na lokalne izbore za Zagrebačku županiju zajednički će izaći koalicija SDP-a, HNS-a, HSU-a i HSLS-a.

Danas je potpisan koalicijski sporazum, a njihova kandidatkinja za županicu, Ivana Posavec - Krivec iz SDP-a ističe da ova županija danas nema svoju prepoznatljivost, osjećaj zajedništva niti postoji ravnomjerni razvoj među gradovima i općimama.

 

Moja i vaša, naša županija je bez mirisa, boje i okusa. Županija je jedno amorfno tijelo koje nema svoje "ja", nema identiteta, nema osobnu iskaznicu. A ja je vidim kao zelenu zipku koju treba zanjihati. Nježnom ali odlučnom ženskom rukom.

Dozvolite da vam kažem par stvari koje ću promijenti.

Uvođenjem integralnog prijevoza i ukidanjem cestarina cijela će naša županija prodisati, oživjeti i napredovati. Problem hitnih službi rješavam otvaranjem poliklinika čime se više ne odlučuje na nekom križanju hoće li kola hitne pomoći ići na intervenciju moždanog ili srčanog udara i tako zapravo odlučivati o životu i smrti. Meni je svaki stanovnik moje županije dragocjen. Znam kako novac pravilno rasporediti. Ali i kako privući novi? Znam kako se povlače sredstva iz EU i imam li prilike napraviti regionalne centre novac će se sliti. Zdrav novac koji će zanjihati zelenu zipku u kojoj su neki zaspali jer im je predobro. Mnogima sam od vas poznato lice, a mnogima novo. Mogu reći da sam i bolje lice. Jer želim da se stvari mijenjaju. Želim promjenu. Ne želim da je Zagreb centar, a sve oko njega provincija, jer je provincija, kako je rekao Vlado Gotovac davnih dana, luksuz velikih nacija i mi si to ne možemo i ne smijemo priuštiti.

 

Koalicijski sporazum između SDP-a, HNS-a, HSU-a i HSLS-a, kojim kreću zajedno na izbore za Zagrebačku županiju potpisan je u prostorijama hotela International u Miramarskoj cesti. Na potpisivanju su bili predsjednici županijskih organizacija svojih stranaka Mihael Zmajlović (SDP), Jospi Jambrač (HNS), Stjepan Orgulan (HSU) i Željko Fadljević (HSLS) te potpredsjednik državnog SDP-a Gordan Maras.