Kolovoz u Zagrebu: Samo četvrtina lanjskog broja gostiju

Kolovoz u Zagrebu: Samo četvrtina lanjskog broja gostiju

foto: Patrik Maček

Iako je kolovoz u Zagrebu, posljednjih godina, bio jedan od udarnih turističkih mjeseci, korona i potres desetkovali su ovogodišnju statistiku. Tijekom kolovoza naš je grad posjetila tek četvrtina lanjskog broja gostiju. Broj noćenja na 30 je posto prošlogodišnjeg.

Iz Turističke zajednice grada Zagreba objavili su podatke za kolovoz koji jasno pokazuju koliko su silovito COVID-19 i potres "udarili" metropolu.

Od prvog do posljednjeg dana kolovoza, broj dolazaka je na razini od 25% (42.287), a  broj noćenja na 29% (83.681) u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najviše dolazaka je bilo iz Hrvatske, zatim iz Njemačke, Poljske, Francuske, Italije, Ukrajine, Rumunjske, SAD-a, Bosne i Hercegovine, Češke i Velike Britanije.

Najviše noćenja je bilo iz Hrvatske, zatim iz Njemačke, Italije, Poljske, Francuske, SAD-a, Rumunjske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Srbije.

Od početka godine, pak, do kraja kolovoza, broj dolazaka je na razini od 27% (249.360), a broj noćenja na 32% (546.752) u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najviše dolazaka je bilo iz Hrvatske, zatim iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Poljske, Austrije, Francuske, Slovenije, SAD-a i Velike Britanije.

Najviše noćenja je bilo iz Hrvatske, zatim iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, SAD-a,  Srbije, Francuske, Austrije, Velike Britanije, Poljske i Slovenije.