Komentari na prosvjed i protuprosvjed

Komentari na prosvjed i protuprosvjed

foto: hrt

Očekivano jučeršnja su događanja izazvala i reakcije! Od udruga ili stranaka oglasili su se Bedem ljubavi i ORaH - koji upravo različito ocjenjuju prosvjednike i protuprosvjednike. Paralizu grada komentirao je i politički analitičar profesor Žarko Puhovski.

Mirotvorni pokret Bedem ljubavi 1991. u javnom pismu pokretu Occupy Croatia ističe kako tom pokretu smetaju hrvatski branitelji u šatoru, a ne smeta im sve veći broj nezaposlenih, odlazak mladih iz Hrvatske, te sve više gladne djece i opće siromaštvo. Ne smetaju im ni nestali u Domovinskom ratu ili povlastice političara.

Za razliku od Bedema ljubavi, stranka ORaH poduprla je prosvjed protiv branitelja iz Savske. Pozvali su na prekid braniteljskog prosvjeda.

Analitičara Žarka Puhovskog, posebno je zasmetala paraliza Grada; "...policija igra ulogu njihovih tjelohranitelja...Meni se čini da je veoma dobro što je ministar Ostojić i policija prihvatila liberalno svaćanje prava na okupljanje, čak i neprijavljenjih na oba dvije strane...Ali to važi tako dugo dok se ne ometa normalan život..." - istaknuo je Puhovski.

Izjavu analitičara Puhovskog - poslušajte u prilogu.