Konačno rješenje za sigurnost Karažnika

Konačno rješenje za sigurnost Karažnika

Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što smo u petak u Gajnicama potaknuli rješavanje dugogodišnjeg prometnog problema u ulicama Karažnik, Huzjanova i Dolec, jutros smo ponovno upozorili gradonačelnika na neodrživo stanje u Gajnicama pa konačno dobili zadovoljavajući odgovor. Uvodi se jednosmjerni promet.

Karažnik će tako postati jednosmjeran prema zapadu, od Dubravice do ulice Dolec. Njome će se nastaviti prema jugu i Škorpikovoj ulici. A jednosmjerna prema istoku je Huzjanova ulica (osim za autobus ZET-a). Grad planira privremeno označiti i nogostup na kolniku te ga od traka za automobile odijeliti graničnicima. Izvest će se i uspornici a brzina ograničiti na 40 km/h.

Podsjetimo, naš reporter Ivan Hlupić u petak je u Gajnicama pitao predstavnika Gradskog ureda za promet koliko je teško probno uvesti jednosmjeran promet kako bi se vidjeli učinci te mjere, no tom prilikom odgovor je bio neodređen. Nekoliko dana kasnije u ulici Karažnik dogodila se prometna nezgoda u kojoj su zamalo stradale dvije djevojčice koje su pješačile od škole prema kući što je izazvalo revolt stanovnika Gajnica. Okupili su se na križanju Dubravice i Karažnika za potrebe snimanja jedne komercijalne televizije i upozorili da im je dosta straha u prometu.

Nakon jutrošnje emisije Zagrebi po Zagrebu gradonačelnik Milan Bandić obećao je hitno pozvati na red sve one koji nisu učinili ništa kako bi se problem u Gajnicama riješio ranije. To je i učinio, pa sada iz Gradskog ureda za promet najavljuju brzu reakciju i isupnjavanje želja stanovnicima Gajnica.

Na fotografiji se vidi prosvjed stanovnika održan još u rujnu 2016. što svjedoči o dugotrajnom nečinjenju kada se radi o prometnoj problematici na zapadu grada.