Kosor: u ovoj godini neće biti lokalnih izbora

Kosor: u ovoj godini neće biti lokalnih izbora

Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor poručio je da u ovoj godini u Zagrebu neće biti ni lokalnih izbora niti dizanja cijena komunalnih usluga.

"Novi izbori za gradonačelnika nemaju nikakvog smisla jer aktualni gradonačelnik Milan Bandić, kada bi se i ponovno kandidirao, ne može obnašati tu dužnost", rekao je Kosor na konferenciji za novinare. "Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek dobro radi svoj posao, novi proračun je usvojen, a Zimska služba i ostale gradske službe normalno funkcioniraju", ustvrdio je Kosor dodavši da bi nepotrebni izbori zapravo bili prijevara građana.

"Bandić svoja prava treba tražiti isključivo na Ustavnom sudu, pa ako sud donese odluku da može obavljati svoju dužnost, bit će onako kako su građani odlučili na izborima 2013.", istaknuo je Kosor dodavši da neće podržati bilo kakvo izazivanje političke krize u Zagrebu. Također je naglasio da ove godine neće biti poskupljenja komunalnih usluga, već će uštede u poslovanju Zagrebački holding tražiti kroz restrukturiranje, reorganizaciju i drugačiji način nabave, a ako treba i smanjenjem broja zaposlenih.