Krajem mjeseca započinje gradnja dječjeg vrtića u Čučerju

Krajem mjeseca započinje gradnja dječjeg vrtića u Čučerju

Davorin Visnjic/PIXSELL

Naselje Čučerje dobit će dugo očekivani dječji vrtić. U emisiji "Moj Firtl" pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić rekao je da se početak izgradnje planira krajem ovoga mjeseca, a vrijednost radova iznosit će osam i pol milijuna kuna.

Mještani Čučerja već šest godina čekaju na izgradnju dječjeg vrtića. Početak gradnje odgađan je zbog traženja prikladne parcele i ishođenja građevinske dozvole pa su djeca odlazila u podružnice mjesnog vrtića Ruščenica u Novoselec ili Miroševec gdje su se kasnije upisivala i u osnovne škole zbog čega je škola u Čučerju ove godine ostala bez jednog razreda. Predsjednica Vijeća mjesnog odbora Zvjezdana Žuglić istaknula je kako takva situacija otežava i socijalizaciju djece.

- Kada idete u vrtić onda vi steknete jedan krug prijatelja i roditelji, naravno, za svoje dijete žele najbolje jer svaki novi početak u novom krugu ljudi za djecu znači problem, ali već kada ti imaš nekog prijatelja iz vrtića onda ti je puno lakše - rekla je Žuglić.

Sljedeće pedagoške godine djeca će ipak moći krenuti u vrtić u Čučerju koji će imati dvije etaže i 400 kvadrata, a u njega će biti smješteno 75 djece u tri odgojne skupine.

- Ono što ja očekujem da ćemo od prvog rujna sljedeće godine imati djecu u dječjem vrtiću Čučerju, njih negdje između sedamdeset i sto koliki će biti kapacitet, a kada govorimo o Čučerju i sličnim mjestima mi imamo još nekoliko planova za Gornju Dubravu, a Čučerje je pravi primjer da se moramo približiti djeci i roditeljima - rekao je pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić.

Novi vrtić dobit će i Središće, a kamen temeljac za njegovu izgradnju planira se postaviti ovoga mjeseca. Lovrić je izdvojio još neke objekte koje će Grad ovih dana otvarati. Obnovljenu školu na Pantovčaku, sportsku dvoranu na Jabukovcu, sportsku dvoranu Tina Ujevića Savska Koturaška, nove prostore centra Goljak te obnovljenu osnovnu školu Stenjevec. Vrijednost svih novotvorenih objekata u odgoju i obrazovanju iznosi oko 420 milijuna kuna.