Kreće rekonstrukcija gradskih pothodnika

Kreće rekonstrukcija gradskih pothodnika

FOTO: Ivan Fedor

Rekonstrukcijom stubišta u pothodniku na Aveniji Dubrovnik u Središću počela je provedba projekta kojim se planira modernizacija 8 pješačkih pothodnika u gradu te izgradnja 6 dizala i rampi za osobe s invaliditetom. Investiciju vijednu 65 milijuna kuna trebali bi pokriti europski fondovi.

"Sad se nadam da će na Sljemenu biti jedno pitanje slušatelja manje o tome kada počinje obnova pothodnika od Savskog Gaja do Zapruđa", ponadao se gradonačelnik Milan Bandić jutros na otvorenju radova. U iduće dvije godine ovim projektom trebali bi se riješti problemi trudnica, osoba s invaliditetom, teško pokretnih osoba, ali i biciklista u Novom Zagrebu, istaknuo je gradonačelnik, s čime se složila i gradska pročelnica za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić:

"Vjerujemo da će izgradnja novih rampi olakšati kretanje ne samo osobama s invaliditetom, već i trudnicama, starijima i teže pokretnim osobama. Sretni smo da su radovi počeli kako bi se ovaj veliki problem koji muči stanovnike Novog Zagreba napokon riješio." 

Želimo da pothodnici ožive jer su oni trenutno ruglo naše gradske četvrti i na istoku i na zapadu, istaknuo je predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb Istok Miljenko Arapović te iznio zabrinjavajuću statistiku:

"U proteklih nekoliko godina četriri osobe na ovom potezu su smrtno stradale, prošle godine jedna osoba na području Utrina. Ja se nadam da će izgradnja novih lifotva i uređenje pothodnika potaknuti naše sugrađane da ih koriste."

Završetak radova na konkretnom pothodniku na Aveniji Dubrovnik u Središću očekuje se na proljeće, dok bi cjelokupni projek trebao biti gotov do 2021. godine.