Lani u gradskom Crvenom križu volontiralo 515 osoba gotovo 17 tisuća sati

Lani u gradskom Crvenom križu volontiralo 515 osoba gotovo 17 tisuća sati

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Povodom Međunarodnog dana volontera gradsko društvo Crveni križ jučer je nagradilo svoje volontere odlaskom na kazališnu predstavu "Njuške" u Teatar Exit. Tom prigodom podijeljene su i zahvalnice volonterima za poseban doprinos radu Crvenog križa.

365 dana u godini gradsko društvo Crvenog križa provodi svoje aktivnosti velikim dijelom oslanjajući se na volontere. Na radionicama s osobama s intelektulanim teškoćama, edukacijama na temu pružanja prve pomoći, sprječavanju trgovanja ljudima te radu u socijalnom dućanu lani je volontiralo 515 osoba kroz gotovo 17 tisuća sati. Ipak, ponosni su najviše, naglašava koordinatorica volontera gradskog društva Crvenog križa, Vladimira Čivrag, na Centar za osobe starije životne dobi u Sigetu. To je dnevni centar gdje imamo aktivnosti za korisnike, a oni su s vremenom postali naši volonteri. Mi za njih radimo aktivnosti poput gimnastike i kreativnih radionica, a onda kada je potrebno oni svoje vrijeme kojeg imaju daruju Crvenom križu pomažući pri humanitarnim aktivnostima koje se kroz godinu pokažu potrebnima.

Volonteri gradskog Kluba mladih su Ivan Božić i Luka Railić koji svjedoče da je volontiranje priča koja te obilježi do kraja života. Volontiram jer mi je drago kad vidim na nekome drugome sreću zbog onog što si mu učinio i darovao, a i time što znaš si svoje vrijeme potrošio na ono što je stvarno dobro, rekao je Ivan Božić. Volim vidjeti osmijeh na ljudima, pogotovo u socijalnom dućanu, kad im dam malo što je njima zapravo jako puno - e pa taj njihov osmijeh je meni sve, dodao je Luka.

Uvijek se nađe vremena za dobro djelo, poručuju volonteri jer rijetko nam se ukaže prilika za učiniti velika djela. Ali svijet je pun prilika za učiniti mala.