Led u Domu sportova spreman je za hokejaše Medveščaka i buduća natjecanja

Led u Domu sportova spreman je za hokejaše Medveščaka i buduća natjecanja

Marko Prpic/PIXSELL

U Domu sportova, led, nakon 16 miliona kuna vrijednih radova više nije problem. Iz tog razloga hokejaši Medveščaka svoje utakmice mogu igrati već večeras. U to se uvjerio i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima osobno je došao u Dom sportova kako bi se uvjerio da su medijski natpisi o problemima igranja hokejaša Medveščaka prošlost. To nam je potvrdio i ravnatelj Ustanove upravljanja sportskim objektima Marinko Tomić:
" U dosta navrata, kada nije bilo gledatelja i utakmica, imali smo curenje amonijaka. Imali smo i skladište od 6 i pol tona amonijaka što je u stvari bilo prava potencijalna bomba. Bila je to tehnologija koju je vrijeme jednostavno pregazilo. Sada je ugrađena kompletna nova pista. Nova oprema, koja nije štetna. Na taj način povećali smo sigurnost Doma sportova koji s ovom obnovom može mirno funkcionirati u idućih 20 godina."
Ledenu plohu Doma sportova od danas održava potpuno nova i ekološki prihvatljiva tehnologija. Dok hokejaši Medveščaka ne odluče kada će na teren, kvalitetu leda testiraju klizačice koji se pripremaju za novo izdanje Zlatnog medvjeda.