Lijevi blok protiv formiranja dva nova Gradska ureda

Lijevi blok protiv formiranja dva nova Gradska ureda

Patrik Macek/PIXSELL

U Gradskoj skupštini dio oporbenih klubova oglasio se uoči sjednice koja je zakazana za četvrtak. Gradski zastupnik iz redova Lijevog bloka Tomislav Tomašević oštro se protivi prijedlogu formiranja dva nova gradska ureda, za zastupanje te za imovinsko-pravne poslove.

Tomislav Tomašević iz političke platforme "Zagreb je naš", oštro se protivi prijedlogu formiranja dva nova gradska ureda, za zastupanje te za imovinsko-pravne poslove.

Smatra da već sada postoji previše gradskih ureda - Iz nekog razloga smatraju da će Gradski ured za zastupanje imati bolje kapacitete ako s Odjela bude pomaknut na razinu Ureda, iako neće biti novozaposlenih nego se samo mijenja rang tog Ureda. Naravno, doći će i do novog pročelnika. S druge strane, Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu se razdvaja na dva ureda zato da Ured za imovinsko-pravne poslove više ne bi bio u sukobu interesa kad Grad Zagreb za državu vodi postupak izvlaštenja. Ja ne razumijem - kako to Zagreb neće biti u sukobu interesa ako će to i dalje biti Gradski ured, a Grad Zagreb stranka u tim postupcima?

Na sjednici Skupštine naći će se i prijedlog Nove Ljevice u kojoj su, ogorčeni zbog poteškoća s odvodnjom u naselju Botinec, odlučili pokušati stati na kraj koncesionarima koji ispuštaju fekalne vode iz septičkih jama u kanalizaciju, zbog čega dolazi do nesnosnog smrada u pojedinim dijelovima grada.

- Ispuštanje u takozvana privremena okna pokazalo se problematičnim na lokaciji u Botincu gdje je povećana količina toga dovela do nesnosnog mirisa u naselju od 6 tisuća stanovnika. Ranije su s takvom praksom problema imali i stanovnici Struga, a to se događa i u Stenjevcu i na Žitnjaku. Smatramo da se otpadne vode moraju odvoziti na za to prikladno mjesto, a to je centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Zagrebu - rekao je gradski zastupnik iz Radničke fronte, Zlatko Nikolić.