Ljetni radovi na vrelovodnoj mreži bliže se kraju

Ljetni radovi na vrelovodnoj mreži bliže se kraju

Marko Lukunic/PIXSELL

Zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže, brojna zagrebačka naselja ovog su ljeta bila bez tople vode. Riječ je o kapitalnom projektu HEP-toplinarstva, u sklopu kojeg se do 2023. godine planira revilatilizati gotovo 70 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže.

Mukama po stanovnike gradskih naselja koji su dobar dio ljeta bili bez tople vode bliži se kraj. Naime radovi na revitalizaciji vrelovodne mreže približavaju se za ovu sezonu svom kraju.

Stanovnicima Vrbana, Jaruna, Gajeva, Staglišća te dijelu Savice, sutra će se uspostaviti isporuka toplinske energije, potvrdio je voditelj službe za eksploataciju HEP-Toplinarstva Jurica Brnas. Zbog kompleksnosti radova, građani Srednjaka neće imato tople vode do 17. ovoga mjeseca.

"Radi se o radovima u ulici Braće Domany, Hećimevićevoj ulici, ulici Majstora Radovana, s tim da su neboderi u Braće Domanyu dva tjedna bili u obustavi. Tamo smo imali određenih problema oko neutvrđenih instalacija koje smo ustanovili i dobave opreme koja je bila povezana sa globalnom krizom cijene čelika koja su otišla gore za 70 posto.

Posebno pazimo da se prirodno okruženje oko kojeg se odvijaju radovi vrate u prvobitno stanje

"Pazimo na raslinje, tamo gdje se moralo posjeći vraća se u dogovoru sa Zrinjevcem, ili jedno ili više zamjenskih stabala. Sve se mora dovesti u prvobitno stanje, da bude i lijepše nego što je bilo", rekao je Brnas. 

Jurica Brnas o tome zašto neki radovi kasne