"Loptanje" na Aktualcu Skupštine

"Loptanje" na Aktualcu Skupštine

foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Već uoči rasprave o restrukturiranju Cibone, o financijskim problemima zagrebačkog sporta riječi je bilo već na Aktualnom satu Skupštine..

Naime, Plan financijskog rstrukturiranja Košarkaškog kluba Cibone- jedna je od točaka današnje sjednice. Njime je predloženo da se otpiše 40 posto dugovanja prema gradu Zagrebu, a ostalih 60 posto dugovanja podmiri beskamatno u 84 mjesečne rate uz poček od godinu dana. Nakon otpisa dijela duga Cibona bi trebala Gradu platiti oko milijun i 560 tisuća kuna.

Potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić osvrnuo se na stanje i i uoće položaj - sporta u Gradu; "...svugdje gdje je lopta, a i tamo gdje nema lopte za zagrebačku djecu - postoje veliki financijski problemi. Očito je da Zagrebu trebaju novi temelji sporta..."

A,  sudeći po odgovoru gradonačelnika Milana Bandića - čini se da suprotno općem stavu javnosti - kako u Zagrebu tako i u Hrvatskoj, politika nije uključena u sportske klubove. Po gradonačelnikovu bi se mišljenju,  s takvom praksom zapravo trebalo početi – da bi se spasio sport.

Nakon što su povučene Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana s prošlotjedne sjednice Gradske skupštine i ta će se točka konačno naći na njezinom dnevnom redu.

U prilogu Izvještaj a Aktualca novinara Ivana Hlupića.