Lovriću određen istražni zatvor

Lovriću određen istražni zatvor

foto: Dalibor Urukalovic/Pixsell

Bandićevu suradniku i šefu Ureda za kulturu, obrazovanje i sport Ivici Lovriću - sudac istrage je odredio jednomjesećni istražni zatvor. Podsjetimo, USKOK je uz Lovrića, pokrenuo istragu i protiv još četvorice hrvatskih državljana te dva trgovačka društva.

Neslužbeno se doznaje da se istraga bavi transferom košarkaša Darija Šarića u Cibonu, ali i davanjem u najam diskokluba Saloon.

Istražni zatvor bi mogao biti zamijenjen jamčevinom od 400 tisuća kuna i mjerama opreza u kojima mu se zabranjuje kontakt sa svjedocima te obavljanje posla. Ivica Lovrić je kao jamčevinu ponudio 200 tisuća kuna, no sud je smatrao da ta suma nije dovoljna.

Ne navodeći ime, u USKOK-ovom propćenju stoji kako postoji osnovana sumnja da je pročelnik Ureda za obrazovanje i sport Grada Zagreba i predsjednik KK Cibone, od studenog 2012. do kraja travnja 2014. počinio kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te trgovanja utjecajem.

U priopćenju također stoji kako se istraga provodi protiv petorice hrvatskih državljana (1965., 1972., 1975., 1987., 1949.) i dva trgovačka društva.