Manji sukobi BBB-a na Sjeveru

Manji sukobi BBB-a na Sjeveru

Borna Filic/PIXSELL

Sat vremena uoči početka derbija između Dinama i Hajduka, na sjevernoj tribini Maksimirskog stadiona došlo je do tučnjave između dviju navijačkih frakcija Bad Blue Boysa. Sukobili su se navijači koji podržavaju izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i daleko veće skupine koja već godina prosvjeduje protiv čelnika 'modrih'.

Sve je počelo verbalnim prepucavanjima, a potom je došlo i do manjeg fizičkog okršaja. Navijači su se gađali i stolcima, a poletjelo je i nekoliko baklji. Srećom, sukob je vrlo brzo zaustavila policija koja je razdvojila skupine i napravila tampon zonu.

Najveći derbi hrvatskog nogometa izazvao je navijačku euforiju kakva već godinama nije viđena u Zagrebu. Za večerašnji derbi na stadionu Maksimiru vlada nezapamćeni interes zbog čega je vodstvo Dinama nakon što su rasprodani planirani kapaciteti stadiona, otvorilo i tribinu sjever gore, pa se na utakmici očekuje oko 25 tisuća gledatelja.

Nakon što su braća Zdravko i Zoran Mamić završila u pritvoru zbog sumnji u milijunske malverzacije, Bad Blue Boysi su se nakon više od pet godina vratili na Maksimira, a derbi je izazvao i veliki odaziv Torcide. Sasvim sigurno dio navijača je stigao na utakmicu bez obzira na situaciju oko braće Mamić, željan dobrog nogometa i prave atmosfere. Na utakmicu su stigli navijači iz svih krajeva i gradova Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Austrije, Švicarske i Njemačke...

BBB su se okupili na Kvatriću i u koloni krenuli prema stadionu. "Previše smo godina izgubili u ovome svemu da bi sada slavili i gledali sa strane kako se klub urušava, navijači Dinama su ostali dužni sebi i svom klubu završiti započeto. Borba za naš klub nalazi se na prekretnici i sada je vrijeme da se vidi koliko navijača ima Dinamo", bila je poruka Boysa pred utakmicu.