Maras: Izbori pokazali da su Zagrepčani za promjene!

Maras: Izbori pokazali da su Zagrepčani za promjene!

Sanjin Strukić/PIXSELL

Predsjednik gradskog SDP-a Gordan Maras zahvalio je svim biračima koji su izašli na predsjedničke izbore, ističući da je pobjeda Zorana Milanovića u Zagrebu pokazatelj da građani žele promjene jer nisu zadovoljni gradskom upravom.

Naglasio je da je ključna podrška Milanoviću i po broju glasova i i po trendu koji se pokazao došla upravo iz Zagreba.

- Sve to govori da su Zagrepčani dobro odlučili i da žele promjene. Vidi se po ovim rezultatima da Zagrepčani nisu zadovoljni s vlasti i gradskom upravom koju trenutno imaju- ustvrdio je Maras.

Nije želio komentirati je li poraz Grabar-Kitarović politički kraj Milana Bandića i hoće li ga se zbog toga HDZ odreći, dodavši da to treba upitati njih. 

- Ta vlast na državnoj razini funkcionira na sramotan način, pomoću žetončića u Saboru. Njih će se i Plenkovića i Bandića, kao što je sada HDZ izgubio izbore, riješiti birači na idućim lokalnim i parlamentarnim izborima - kazao je Maras.

Osudio je nove, veće cijene odvoza otpada od veljače u Zagrebu, rekavši da je Zagreb trenutno najneuredniji grad u cijeloj EU te ima problema s odvajanjem i odvozom otpada.

- Moramo se svi skupa tome oduprijeti. Ako neće biti moguće prije, oduprijet ćemo se na parlamentarnim i lokalnim izborima -, poručio je Maras.