Maras opet nije mogao ući u Gradsku skupštinu; Mikulić: Sve je po propisima

Maras opet nije mogao ući u Gradsku skupštinu; Mikulić: Sve je po propisima

Patrik Macek/PIXSELL

"Nećemo podržati gradski proračun za sljedeću godinu!", istaknuli su iz kluba gradskih zastupnika SDP-a. Smatraju da će Gradska skupština biti raspuštena jer proračun neće biti izglasan te, stoga, neće na proračun predložiti amandmane.

Istaknuli su to gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić te predsjednik gradskog SDP-a Gordan Maras na konferenciji za novinare koja je održana ispred skupštinske zgrade zato što Maras nije gradski zastupnik pa nije mogao unutar zgrade sudjelovati na konferenciji, Gradski zastupnici to mogu raditi. Vidite da je kolegi Mišiću sad to isto nije bilo omogućeno. Politički trgovac Andrija Mikulić koji danas dobiva svoj politički plijen, a to je da će danas biti izglasana njegova fotelja Glavnog državnog inspektora, odrađuje posao za premijera Plenkovića i gradonačelnika Bandića. Gradonačelnik grada Zagreba nema tri zastupnika za većinu u Gradskoj skupštini. Ovakve akcije gospodina Mikulića jasno pokazuju da su i HDZ-ovci, odnosno on osobno, direktno uključeni u tu političku trgovinu

Da mogu odlučivati o proračunu proveli bi oko 60 projekata, ističu iz SDP-a. Neki od njih su i izgradnja kanalizacijske mreže u gradskoj četvrti Brezovica, uređenje trgova i platoa, izgradnju dječjih vrtića i osnovnih škola, smanjenje prireza od 2 posto itd.  

A predsjednik skupštine Andrija Mikulić istaknuo je da je sukladno pravilniku samo gradskim zastupnicima dopušteno održavanje konferencija unutar skupštinske zgrade. Pročitao je odgovor upućen klubu zastupnika na čelu sa SDP-om, Sukladno članku 181. poslovnika Gradske skupštine grada Zagreba, predsjednik Gradske skupštine i gradski zastupnici mogu održavati konferenciju za novinare u prostorijama Gradske skupštine te davati službene izjave. Predstavnici političkih stranaka ne mogu u prostorijama gradske skupštine davati izjave niti održavati konferencije već to mogu učiniti bilo gdje izvan zgrade. Klub gradskih zastupnika SDP-HSS-NH! -PS može održati konferenciju za tisak danas u 10:30. Kolega Maras ne govori istinu.

Mikulić je izjavio da uopće ne dvoji hoće li imati većinu za izglasavanje gradskog proračuna za sljedeću godinu koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić, dok je na prozivke Marasa da politički trguje kako bi Bandiću osigurao većinu odgovorio da je saborski Klub SDP-a prvi iz kojega su dvoje zastupnika prešli u klub Bandićeve stranke.

Dana 13. prosinca je sjednica Gradske skupštine. Jedna od točaka je donošenje najbitnijeg političkog dokumenta, a to je proračun Grada Zagreba za 2019. godinu. Uopće ne dvojim da li ćemo imati većinu za donošenje proračun, zaključio je Mikulić.