Mediji i javni interes

Mediji i javni interes

Patrik Macek/PIXSELL

Naziv je to skupa, koji se u organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo i fakultetskog Centra za istraživanje medija i komunikacije održava na Fakultetu političkih znanosti, u Lepušićevoj 6.

Cilj je pronaći odgovore na pitanja - kako mediji danas pridonose demokraciji u Hrvatskoj, koja očekivanja od medija danas imamo, te što bi javna politika mogla pridonijeti da se to ostvari? Rasprave se organiziraju i kao doprinos izradi medijske strategije na kojoj radi Ministarstvo Kulture. O značaju skupa govorila je, gostujući u našemu programu i profesorica FPZ-a Zrinjka Peruško. Osvrnula se pri tom i na ulogu HRT-a:

"...mislili smo da je potrebno naglasiti društvenu ulogu medija. HRT je glavni medij u Hrvatskoj, od kojeg se očekuje da pridonosi javnom interesu..." - istaknula je, među ostalim, Peruško.

Na skupu će biti uručena Nagrada Miko Tripalo za 2013. godinu Mirjani Krizmanić. Nagrada se dodjeljuje zbog: dosadašnjeg rada, nesebičnog javnog angažmana u zaštiti dostojanstva čovjeka i obrani njegovih sloboda, te u promicanju društvene pravednosti.

Nazočnima će se obratiti Nenad Zakošek, dekan FPZ-a i Goran Radman, koji će također biti nagrađen. Osim spomenutih nagradu će primiti i Velimir Visković, predsjednik Povjerenstva za Nagradu Miko Tripalo.