Medvjedi za povijest Kontinentalne hokejske lige

Medvjedi za povijest Kontinentalne hokejske lige

Sanjin Strukic/PIXSELL

Medveščak je u početnoj fazi nove KHL sezone ostvario nekoliko dometa koji će ostati zapisani u povijesti Kontinentalne lige. Utakmica Medveščaka i Barysa ostat će upisana u povijest, jer je Jamtin zabio najbrži pobjednički gol.

Jamtin najbrži u povijesti

Utakmica Medveščaka i Barysa ostat će upisana u povijest Kontinentalne hokejske lige. Nakon što je Jesse Saarinen u prvim sekundama utakmice oduzeo pak obrani Barysa i proslijedio ga Andreasu Jamtinu, švedski napadač Medveščaka ga je već u 11 sekundi utakmice pospremio u mrežu Barysa. Budući da Barys do kraja utakmice nije postigao niti jedan gol, Jamtinov gol se statistički bilježi kao pobjednaja šajbaodnosno, pobjednički gol, a brzina postizanja ga stavlja na prvo mjesto najbržih pobjedničkih golova u povijesti Kontinentalne hokejske lige te deseto mjesto najbržih KHL golova, što je veliko priznanje i postignuće i za Jamtina i za Medveščak.

Utakmica sa najviše golova odigrana u Ledenoj

Da zagrebačka hokejska publika uistinu može uživati u vrhunskom i atraktivnom hokeju prošli tjedan smo dobili još jednu potvrdu. Naime utakmica između Medveščaka i Jugre utakmica je sa najviše postugnutih golova u KHL sezoni 2015./2016. Tijekom utakmice postignuto je vrtoglavih 13 pogodaka. Utakmica je bila iznimno neizvjesna svih 65 minuta, uključujući izvođenje kaznenih udaraca, a to potvrđuje i podatak da nijedna momčad niti u jednom trenutku utakmice nije vodila sa više od jednim golom razlike. Video ove utakmice je treći najgledaniji video ove sezone.

Tri najgledanija videa - Medveščakova

Naime, budući da je utakmica obilježena iznimno čvrstom igrom te okršajima Medveščakovih i Barysovih igrača, video snimke tih događaja su sa gotovo sto tisuća pregleda postale najgledaniji video sadržaj na službenoj internetskoj stranici Kontinentalne hokejske lige.