Mikulić primio predstavnike Udruženja ugostitelja Zagreb

Mikulić primio predstavnike Udruženja ugostitelja Zagreb

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić primio je predstavnike Hrvatske udruge za bolesti štitnjače te umjetničku organizaciju "Kristoforium". Uz njih je primio i predstavnike Udruženja ugostitelja Zagreb koji su tražili njegovu podršku oko smanjenja poreza na potrošnju na gradskoj razini.

U novoj poreznoj reformi ugostiteljske struke se uopće ne dira, istaknuo je predsjednik Ugostitelja Grada Zagreba, Franz Letica, dodavši kako im se povećava porez na dobit. Uz to su tražili Mikulića i podršku oko smanjenja poreza kojeg plaćaju Gradu. Tražili smo da nam se smanji porez na potrošnju koji plaćamo na nivou Grada kod gradonačelnika. Imamo njegovu 100 % podršku gdje će isto to on pokušat lobirat svojim utjecajem, dodao je Letica. 

Moj stav je da im treba izaći ususret i stopu tog poreza smanjiti. To je red veličine nekih 15 milijuna kuna godišnje što oni uplaćuju u gradski proračun i mislim da tu još uvijek ima mjesta da možemo jednom dobrom preraspodjelom u prijedlogu proračuna taj dio našim ugostiteljima olakšati, objasnio je Mikulić. 

Uz umjetničku organizaciju "Kristoforium" koji su najavili novu sezonu koncerata koja počinje od studenoga svaki prvi ponedjeljak u mjesecu, u galeriji Kristofor Stanković s početkom u 19 sati, Udruga za bolesti štitanjače pozvala je predsjednika Skupštine na humanitarni koncert 19. listopada u svečanoj dvorani Vatroslava Lisinskog Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije i 4 dive.