Mikulić primio sve učenike nominirane za nagradu "Luka Ritz"

Mikulić primio sve učenike nominirane za nagradu "Luka Ritz"

Oko 15 učenika osnovnih i srednjih škola našega grada, nominirano je za nagradu "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost". Nagrada se dodjeljuje učenicima koji su doprinijeli afirmaciji ljudskih prava, izrazitoj toleranciji i promicanju mira, slobode i jednakosti među svojim vršnjacima.

Iako je Gradska skupština u rujnu odlučila da će nagradu "Luka Ritz - nasilje nije hrabrost" dobiti Tvrtko Šapina, učenik Osnovne škole Grigora Viteza te Mislav Matijević iz I. gimnazije, predsjednik skupštine Andrija Mikulić odlučio je primiti sve nominirane.

Svatko od njih na svoj je način pridonio zaštiti svojih vršnjaka od nasilja, U dogovoru sa ravnateljicom škole sam odlučio postrožiti kazne za bullying/Kroz volontersku grupu u školi pomažemo organizacijama izvan i unutar škole, rekli su nam neki od nominiranih.

Ovo je drugi put da se sa svim nominiranim učenicima sastaje predsjednik skupštine Andrija Mikulić, Ja imam stav da svi koji su nominirani su pobjednici. To su sve krasna djeca. To su djeca koja u svojim sredinama šire toleranciju, nenasilje; koja žele pomoći drugima i u svojim sredinama su od nekog prepoznati i kao takvi nominirani. Želim istaknuti da samo ove godine prvi puta uključili roditelje Luke Ritza koji su bili s nama prisutni kad smo donosili odluku.

Nagrada "Luka Ritz" dodijelit će se 16. ovog mjeseca, na Međunarodni dan tolerancije.