Mikulić: "ZET treba modernizirati"

Mikulić: "ZET treba modernizirati"

Sanjin Strukic/PIXSELL

O temama sjednice Gradske skupštine koja će se održati u utorak u našoj emisiji "Gradska posla", govorio je njezin predsjednik Andrija Mikulić. Osvrnuo se na rebalans proračuna, stanje u ZET-u, ali i o tome je li Zagreb siguran grad.

Jedan od najvažnijih prijedloga o kojem će se raspravljati na sjednici gradske skupštine u utorak je rebalans proračuna kojim će se, između ostalog, iznos za sljemensku žičaru smanjiti za 90 milijuna kuna, Rebalans se uvijek radi kada po pojedinoj stavci ne možete unutar 5 posto promijeniti stavku nego vam treba više sredstava. Ovo rebalansiranje je uobičajen postupak. Ovaj rebalans je predložen, recimo, u iznosu od 335 milijuna kuna tako da proračun s krajem godine, temeljem ovog rebalansa, bi bio nešto više od 8 milijardi kuna, rekao je Mikulić.

Mikulić je komentirao i stanje u ZET-u, točnije minus u toj tvrtki koji doseže 54 milijuna kuna. Smatra da ZET treba modernizirati, Ne samo u smislu tramvaja ili autobusa, ne samo u smislu novih pruga, brzine kretanja tramvaja, pa mi moramo u glavama modernizirati priču. Mi moramo shvatiti da ljudi koji vode određene sustave, bila to podružnica ili trgovačko društvo u vlasništvu grada ili države, moraju menadžerski početi razmišljati. 

Kada je riječ o sigurnosti u gradu Zagrebu, Mikulić ističe da je unatoč oružanim i fizičkim obračunima koji su se dogodili u poslijednje vrijeme, Zagreb siguran grad, Ne vidim niti jedan problem vezano za taj dio [sigurnost]. I ono što ja mogu reći je da se osjećam potpuno sigurno kao i prije tih događaja i da je policija u skladu sa svojim mogućnostima i ovlastima odradila ona dio posla koji je trebala odraditi.

Za kraj Mikulić je napomenuo da će se izmjenom prostornog plana grada Zagreba iz Brezovice premjestiti planirana izgradnja kompostane.