Milan Bandić na Mirogoju i Krematoriju zapalio svijeće i položio vijence

Milan Bandić na Mirogoju i Krematoriju zapalio svijeće i položio vijence

Marko Prpic/PIXSELL

U povodu blagdana Svih svetih gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i voditeljem podružnice Gradska groblja, Patrikom Šegotom, jutros je položio vijence i zapalio svijeće na Mirogoju i Krematoriju.

Vijenci su položeni i svijeće zapaljene kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, grobnice prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, središnjeg križa na Mirogoju, zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata - Kenotaf te na Krematoriju. Gradonačelnik Milan Bandić:

-Obilazimo ljude koji su zadužili ovu zemlju. I neka im je pokoj vječni svima. Bez obzira na vjeru, ovdje smo svi isti. 

Voditelj podružnice Gradska groblja, Patrik Šegota, nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća predstavio je uslugu koje do sada nije bilo:

-Od ove godine 200 djelatnika Gradskih groblja bit će dežurno na svih 25 groblja na kojima se vrše ukopi. Svi naši djelatnici će građanima davati servisne informacije budući da imamo mobitele na kojima je instalirana tražilica pokojnika. Ako netko ne može naći grob ili slabije zbog dobi vidi, mi ćemo mu pomoći da lakše dođe do groba. S obzirom da se stvara ogromna količina otpada, mi ćemo pomagati sugrađanima u sortiranju otpada za što su pripremljene i kante. Kako vozila ne mogu do groblja, naša će obveza biti i ručno odnošenje otpada s grobova na za to određena mjesta-

Ova usluga na Gradskim grobljima bit će u funkciji na blagdan Svih svetih te Dušni dan.