Ministarstvo graditeljstva: pozitivno mišljenje na izmjene zagrebačko GUP-a

Ministarstvo graditeljstva: pozitivno mišljenje na izmjene zagrebačko GUP-a

Marko Lukunić/PIXSELL

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja iz trećeg je puta izdalo pozitivno mišljenje na izmjene zagrebačko GUP-a nakon što je Grad uvažio sve njihove primjedbe. Time se Zagreb obvezao da će ispoštovati Zakon o prostornom uređenju.

Tako će, primjerice, na prostoru Hipodroma sportsko-rekreacijska namjena morati biti minimalno 51 posto, kao što je predviđeno u Prostornom planu. Ministar Štromar istaknuo je kako su osigurali da Grad u potpunosti poštuje Zakon, a da o razvoju grada i sadržaju GUP-a odlučuje politika u gradu.

- Na javnoj raspravi stiglo je na tisuće primjedbi, a na zastupnicima u Skupštini je odluka hoće li ih uvažiti. Osobno, ne bih nikad glasao za dokument na čiji sadržaj je stiglo toliko primjedbi struke i javnosti - rekao je Štromar.

A evo kako je pozitivno mišljenje Minstarstva u našem programu komentirala pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo i zaštitu okoliša Mirka Jozić. 

- Pa to je očekivano. To je moglo biti i prošli put. Evo imali su neke izmjene i primjedbe, to se sve uskladilo. To smo i očekivali da ćemo dobiti - zaključila je Jozić.   

Potvrdila je da nakon pozitivnog mišljenja ministarstva izmjene GUP-a idu na sjednicu Gradske skupštine u prosincu.