Mirko Filipović objavio kraj karijere

Mirko Filipović objavio kraj karijere

Dalibor Urukalović

Cro Cop je zbog ozljede morao otkazati borbu koja je bila na rasporedu 28. studenog na UFC Fight Night 79 u Seulu protiv Anthonyja Hamiltona te ujedno najavio i kraj karijere. Na Facebook profilu je objavio poduže pismo navijačima u kojima objašnjava otkud ovakva odluka.

Dragi prijatelji, morao sam nažalost otkazati borbu u Seulu. Već u početku priprema ozlijedio sam rame i to tako da nisam ruku mogao podići. Pokušao sam spasiti rame i sanirati ozljedu na sve moguće načine, i svakodnevnim terapijama i injekcijama krvne plazme i raznim koktelima lijekova, ali nije išlo. Jedini lijek bi bila pauza od dva do tri tjedna, a to si nisam mogao priuštiti usred završnih priprema.

Svakodnevnim treningom se ozljeda samo pogoršavala. Dio mišića je puknuo, rame je puno tekućine, velika opasnost je i da pukne tetiva i onda opet na operaciju. To mi ne treba, pogotovo u mojim godinama. Cijelo ljeto sam proveo putujući u München na terapije kod jednog čuvenog liječnika radi kronične upale tetiva na hvatištima sjedne kosti koja me izluđuje, u Vinkovce kad idem moram dva puta stati tokom puta radi bolova u tim tetivama koje me užasno bole u sjedećem položaju, koljeno desno koje je četiri puta operirano isto.

I sad još rame, leđa da ne spominjem, kad god idem na magnet bez obzira radi čega i što snimam, nalaz počinje sa 'degenerativne promjene', ali to je cijena koja se mora platiti. Ljudi naravno vide samo jednu stranu medalje, materijalne stvari, a za muku, bol, krv i suze nitko ne pita niti ih zanima. ali to je tako u životu, opisivao je Mirko što mu se sve događalo proteklih mjeseci.